Wethouder Ine van Burgsteden heeft gistermiddag in de Kortestraat in het centrum van Arnhem het startsein gegeven voor de vergroening van de binnenstad. Samen met bewoners en ondernemers van de Kortestraat werden symbolisch verschillende soorten groen aangeplant.

Gratis met de bus naar huis

Gepost op 12 oktober 2017

Van 14 oktober tot en met 31 december kunnen bezoekers van de binnenstad van Arnhem gratis met de bus naar huis met alle bussen van Breng. Doel van de actie is bezoekers te stimuleren langer in de stad te blijven en daarmee de spits te mijden. Dat betekent minder files en minder volle bussen. Het Happy Hour openbaar vervoer is onderdeel van de ‘Hé kom aan’ campagne om de verkeersdruk in de binnenstad tijdens de spits te verminderen.

Innovate Arnhem

6 oktober 2017

In Arnhem barst het van de innovatieve bedrijvigheid en het creatief talent. Er zijn hier drie hogescholen gevestigd en op plaatsen als Arnhems Buiten en Industriepark Kleefse Waard wordt door tientallen bedrijven gewerkt aan de toekomst.

De familie Van Dael heeft een totaal vernieuwde winkel op de kop van de Rijnstraat nabij de HEMA en McDonalds in Arnhem. Eigenaren Edwin en Patrick van Dael houden er van om buiten de plat getreden paden te treden. Op de bovenverdieping verrassen ze de klanten met 'schoenen uit de muur', met een automatiek en belettering die aan de FEBO doet denken. 'FLOBO, de Vetste Shoes' luidt de tekst.

Het World Living Statues Festival (WLSF) is in twaalf jaar tijd uitgegroeid tot hét festival ter wereld dat puur en alleen gericht is op straatkunstenaars die optreden als levend standbeeld. Een straatkunst die mensen verbaast, verblijdt en vertedert. Wereldwijd zijn er op dit moment zo’n 400 professioneel werkende levende standbeelden.

Welke kant willen we als stad op met de Korenmarkt? Daarover gaat gespreksleider Bob Roelofs op vrijdag 29 september in gesprek met diverse betrokkenen tijdens het Arnhems Nieuwscafé in Molenplaats Sonsbeek. Toegang is gratis en iedereen is welkom.