Boels Rental Ladies Tour en Rush-Hour

Gepost op 25 augustus 2018

Op dinsdag 28 augustus starten de beste wielervrouwen ter wereld in hartje Arnhem met de Proloog van de Boels Rental Ladies Tour. De individuele tijdrit van circa 3 kilometer gaat door het centrum van de Gelderse provinciehoofdstad. De Boels Ladies Tour is de enige Nederlandse etappekoers in de Women’s WorldTour.

Na de proloog gaan de mannen van start bij de spectaculaire afvalrace Rush-Hour. Ook dit jaar staan er weer wielrenners van wereldformaat aan de start. Bij Rush-Hour wordt elke ronde de laatste renner uit koers gehaald en daarnaast zijn er punten te verdienen met tussensprints. Na exact één uur gaat de laatste ronde in en wordt er gestreden om de Rush-Hour vlammentrui.

Programma
14:00 Start eerste renster Boels Ladies Tour
16:00 Maarten Tjallingii’s kinderfietsfeest
17:30 Huldiging proloog Boels Ladies Tour
17:40 Handbike Race
19:00 Start Rush Hour
20:30 Huldiging Rush Hour

Zowel tijdens de ochtend spits als de avond spits blijft het parcours open voor verkeer. Van 11.30-15.30 uur (parcoursverkenning en wedstrijd) vindt de proloog plaats van de Boels Ladies Tour. Van 15.30-19.00 uur is het parcours open i.v.m. de avond spits. Van 19.00-22.00 uur is het parcours weer afgesloten voor Rush Hour en de afbouw.

Inwoners van het parcours kunnen met de auto via 1 doorgang de zuidelijke binnenstad bereiken. Dit is op het Eusebiusplein thv de Sabelspoort.Vanuit de John Frostbrug kant is het verkeer tijdelijk in 2 richtingen toegankelijk. Dit punt wilt de doorstroommanager tijdens de evenementen gaan gebruiken zodat inwoners wennen aan deze doorsteek. Daarnaast worden 12 oversteekplaatsen (voetgangers en fietsers) gerealiseerd die herkenbaar zijn en worden bemand. Parkeerplaatsen zijn de hele dag bereikbaar. Krijgt u een leverancier tijdens de uren van het evenement dan is er kans op een beetje hinder


Voor meer info verwijzen wij u naar
https://www.facebook.com/RushHourCycling of https://www.facebook.com/ladiestour